Tallers de tardor: Hatha Prana i tres arbres savis

Sentir els moviments de l'energia en el nostre cos, i utilitzar l'energia i l'essència de tres arbres savis per sentir-nos més connectats amb la natura i deixar que ens ajudi a aprofundir més en aquests aspectes vitals del nostre ésser.

Utilitzar els olis essencials i hidrolats com a eines de sanació i enfortir-ho amb un treball en moviment que beu de la ciència mil.lenària del yoga.

 

En una conversa amb la Fran Barlett, on em parlava de les diferents qualitats energètiques d'aquests tres arbres que havia estat observant, que havien destil.lat amb l'Oriol Blanch a EssènciesCat, i que l'havien inspirada a fer uns tallers muscials per canalitzar aquestes energies, em vaig adonar que aquestes mateixes qualitats són les que jo treballava a nivell de vayus o moviments i funcions de l'energia en el nostre cos seguint les ensenyances del yoga. La conversa va esdevenir fascinant i en aquell mateix moment naixia la idea d'aquests tres tallers, dedicats el primer al pi blanc, el segon al càdec i el darrer al xiprer.

Seran tres tallers amb yoga, moviment, escolta, música, dansa, veu, essències i molt més.

 

Els tallers es faran al Centre d'arts curatives Rizoma de Pontós.

Cada taller és independent i pots escollir quin és el taller que et convé en aquest moment, en funció de les qualitats aroma-terapèutiques dels seus olis essencials o hidrolats, o pots decidir fer-los tots tres per tancar el cercle.

Cadascun d'aquests tres arbres té una energia diferent:

  • En el PI BLANC l'energia vertical, d'absorvir i deixar anar, ascendent i descendent, d'endins cap enfora i d'enfora cap endins (el que els yoguis anomenem prana i apana), per combatre dolències de pulmó, tristesa, soledat, fatiga, depressió, ansietat; i per enfortir el sistema immunològic.

  • En el CÀDEC l'energia de concentració i assimilació i la d'expansió i distribució (samana i vyana). Per combatre problemes de pell, d'auto-estima, per saber posar límits, per empoderar-nos, per fixar aquells canvis que fem, per prendre consciència de qui som, antiinflamatori, pel dolor articular, pel sistema circulatori i limfàtic, per l'equilibri entre dins i fora.

  • I en el XIPRER l'energia de transformació i d'ascensió esprirtiual (udhana). Moviment energètic d'elevació de la consciència i de transformació. Per ajudar-nos en moments de dol i donar la benvinguda a noves etapes, ens acompanya en moments de transició i ens ajuda a assolir estats de pau. Gran coagulador i cicatritzant, és l'arbre del moviment constant, com la vida mateixa que és impermanent.

Al meu canal de youtube hi trobaràs què ens expliquen l'Oriol i la Fran sobre les propietats de cadascun d'aquests arbres i d'on sorgeix la inspiració per lligar-ho amb el prana yoga.

PI BLANC. 22 d'octubre de 9 a 14 h (+info)

CÀDEC. 29 d'octubre de 9 a 14 h (+info)

XIPRER. 5 de novembre de 9 a 14 h (+info)